boende1

Bo på en 1700-tals Herrgård

Dags för ett avbrott i vardagen och tid för att ta hand om själen, få ny energi, njuta och helt enkelt må bra? Då är du välkommen till oss!

Ta en lång skön promenad i våra trolska skogar, låt kroppen omslutas av varma masserande bubblor i vår härliga relaxavdelning (som du bokar och har alldeles för dig själv…), kanske ett träningspass i gymmet, koppla av i baren innan och njut sedan av en sagolikt god middag från Värmlands bästa kök i vår vackra matsal.

Efter en god natts sömn i något av våra charmiga rum, väntar en högtidsstund – frukosten! Sitt länge och njut vår frukost med nygräddade våfflor, hembakat bröd, fil eller youghurt med alla möjliga och omöjliga tillbehör och nybryggt kaffe.

Februarierbjudande: 2 för 1

Erbjudandet innehåller ankomstkaffe i vår salong, trerätters Herrgårdsmiddag, övernattning i dubbelrum och frukostbuffé.

Gäller för två personer i delat dubbelrum (standard) under utvalda dagar i februari månad, med ankomst måndag-torsdag. Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden. Boka här →

Aktiviteter

Relaxavdelningen

Relaxavdelningen

För er som önskar en lite lyxigare avkoppling – boka tid i vår fina relaxavdelning med bubbelpool och bastu.

Pris: 185 kr/person(en timme)

Gym och solarium

Stärk musklerna i vårt moderna gym – eller boka en tid i solarium. Glöm inte att ta med träningskläder.

Gym ingår för våra boende gäster

I och på vattnet

På sjön

Vår sjö Hemtjärn är precis lagom stor för en rodd- eller kanottur. Kanoter och båtar finns att låna. OBS! Glöm inte flytväst (du får låna en av oss).

I sjön

Vår sjö Hemtjärn har en egen liten sandstrand – vår beach. I anslutning finns även vår badtunna. Sköna stunder väntar!

Promenad och jogging

En trollsk tur

Stärkande promenader i en skirande skog längs Hemtjärn och å. Givetvis är slingan perfekt för en joggingtur.

Filipstad med omnejd

På upptäcksfärd

Värmland är ett landskap rikt på naturtillångar och med en lång historia i skogsbruk och mineralutvinning. Runt Filipstad finns en mängd sevärdheter att besöka om du vill göra en utflykt från Hennickehammar:

Mer information finns på Filipstads webbplats Läs mer 

Boka din upplevelse här

Populära paket

Romantikpaketet

Atmosfären på Hennickehammar andas romantik, det är något med den förtrollande stämning som råder i såväl natur som i den 1700 tals miljö som herrgården bjuder på. Med mousserande vin med tillbehör och egen tid i relaxavdelningen blir er helg fulländad. Boka här →

Golfpaketet (1 dygn)

Våra golfpaket innehåller greenfee på Saxå golfklubb – en av sveriges vackraste banor. Kuperad och med forsar och sjön Saxen som på verkar merparten av hålen gör golfrundan till ett minne för livet. Från maj| Boka här →

Må Bra-paketet

För er som önskar en lite lyxigare avkoppling – här får ni tid i vår fina relaxavdelning med bubbelpool, bastu och en skön välgörande behandling. Behandlingar | Boka här →

Guldkantspaket (1 dygn)

Här är ett paket för dig som vill bli bortskämd med god mat & dryck i en härlig avkopplande miljö.| Boka här →

Alltid skönaste sängen