Aktiviteter

Det stora utbudet av aktiviteter på och omkring Hennickehammars Herrgård ger mängder av valmöjligheter för både er som söker avkoppling eller pulshöjande nöjen.
Under årets alla väder och tillfällen erbjuder vi aktiviteter som ger nya upplevelser och härliga minnen. Spendera tid med vänner, din käresta eller familj i en robåt på sjön, i vår vedeldade bastu eller på en cykeltur till Filipstad. I skogen och kring sjön finns vandringsleder för såväl motionärer som nyfikna promenerare. Låt oss veta vad som intresserar er – vi ger gärna tips och råd.

Spårkort och uthyrning längdskidor

Om du vill vara aktiv på ditt besök hos oss, kan vi rekommendera längdskidåkning i skidspåren vid www.kalhyttan.se eller vid slalombacken i Lesjöfors. Under vintertid kan du boka ett boendepaket hos oss innehållande spårkort på Kalhyttans anläggning.

Prislista för hyra av komplett paket längdskidor

I dagsläget hyr vi även ut ett begränsat antal längdskidor med tillhörande utrustning. Bokning bör ske en dag innan användande via telefon 0590-608500 eller mail hotel@hennickehammar.se

Vuxen

Halvdag (4h) 140kr
Heldag (8h) 200kr

Barn

Halvdag (4h) 135kr
Heldag (8h) 165kr

Upptäck Värmland

Värmland är ett landskap rikt på naturtillgångar med en lång historia inom skogsbruk och mineralutvinning. Runt Filipstad finns en mängd sevärdheter att besöka och aktiviteter att prova på om du vill göra en utflykt från Hennickehammar.För mer information besök www.filipstad.se

På sjön

Alldeles intill herrgårdsbyggnaden ligger sjön Hemtjärn, som är perfekt för en mysig rodd- eller kanottur. Många gäster provar även gärna sin fiskelycka. Kanoter, båtar och fiskespön finns att låna, givetvis tillsammans med flytvästar. Till er som hellre vill hålla er nära land finns vår egen liten sandstrand, med nära anslutning till vår badtunna.

Vedbastu och badtunna

En uppfriskande avslutning på en härlig dag – bada vedbastu och ta ett dopp i sjön eller i vår badtunna med vedeldat vatten, placerad under bar himmel intill sjön.

  • 2500 kr/timme med uppvärmd vedbastu och badtunna.

  • Endast vedbastu med dopp i sjön 995 kr – med uppvärmd vedbastu.

  • 500 kr för endast vedbastu och då får ni värma upp vedbastun på egen hand innan användning.

Längdskidor med coach

Under din vistelse hos oss kan du få hjälp att komma igång med din längdskidåkning. Ett perfekt tillfälle för dig som är nybörjare eller vardagsmotionär som vill få tips på åkteknik. Tillsammans med Niklas från Vital Gym åker ni till Kalhyttans skidspår för en riktigt härlig upplevelse i vinterlandskap.

425 kr/timme för en person
640 kr/timme för två personer

Golf

För den golfintresserade finns möjlighet att spendera dagar på Saxå golfklubb – en av Sveriges vackraste banor. Våra golfpaket innehåller bland annat logi i dubbelrum, trerättersmiddag samt greenfee.Läs mer om golfbanan på Saxå Golfklubb

Träna i naturen

Under alla årstider finns möjlighet till långa promenader eller löpturer i vår natursköna omgivning och friska luft runt herrgården. Njut av lummig skog längs Hemtjärn i vandringsleder och motionsslingor.

Gym

För vardagsmotionären eller den riktigt aktiva finns möjlighet att nyttja vårt välutrustade gym. Ta med träningskläder och träna mellan måltider eller andra aktiviteter. Gym ingår för samtliga av våra övernattande gäster.

Cykel

Låna cyklar av oss för att enkelt kunna ta er fram och besöka nya platser i Värmland. Upptäck även www.kalhyttan.se  under sommartid och deras 13 kilometer långa mountainbikeled.Här finner du fler tips på mountainbike-leder i Filipstad: Hennickehammarturen Rävviksturen Gruvturen Hackatallturen Kalhytterundan Storhöjdsturen

Classic trail run
- 2 personer

Motionera i den vackra omgivningen runt herrgården tillsammans med Niklas från Vital Gym. Under en löptur får du tips på olika löptekniker och även mental träning. Turen varierar utifrån dina förutsättningar i tid och nivå på prestation (ca 40-60 min).

För bokning av våra aktiviteter ring  0590-60 85 00 eller boka här