Skapa sammanhållning och gemenskap med konferensaktiviteter

Det stora utbudet av konferensaktiviteter på Hennickehammars Herrgård tillgodoser alla era behov. Här finns alltifrån avslappning i lugn och ro till fartfyllda konferensaktiviteter som ger goda chanser att skapa sammanhållning och gemenskap.

Fundera på syftet med konferensen och vad ni ska åstadkomma som grupp. Välj fritt vilken konferensaktivitet som passar er bäst. En aktiv konferens med teambuilding aktiviteter eller avkoppling. Under ert företagsevent får ni möjlighet till goda samtal om såväl arbete som fritid i vår relaxavdelning eller i vår vedeldade bastu. Öka pulsen på din Kick Off genom att utmana konferensdeltagare i femkamp eller på vårt välutrustade gym, allt i nära anslutning till naturen. Avsluta dagen med dryckesprovning och god mat i vår restaurang som präglas av unik, svensk herrgårdsstil. Vi har konferensaktiviteter som passar alla.

Upplev Hennickehammars Herrgårds egen mordhistoria

Vi ger alltid våra konferensgäster det lilla extra! Upplev Hennickehammars Herrgårds egen mordhistoria med skådespel som äger rum mitt bland alla gäster medan ni avnjuter er drink och middag. Något för er som uppskattar händelserika och spännande tillställningar som konferensaktivitet.

Våra konferensaktiviteter

Relaxavdelning

För er som önskar lyxigare avkoppling – boka tid i vår rogivande relaxavdelning med bubbelpool och bastu.

Pris: 1.250 kr per timme

Hot tub

Stort träkar med vedeldat vatten, placerad under bar himmel intill vedbastun vid sjön.

Pris: 2500 kr per timme.

Vedbastu

En uppfriskande avslutning på en fartfylld dag – bada vedbastu och ta ett dopp i sjön!

Pris: 1250 kr per timme.

Femkamp

En femkamp som låter deltagare uppleva naturen vid sjön på nära håll. Utmana dina arbetskamrater och stärk arbetsgruppen med samarbete och teambuilding.

Pris: enligt offert

Mästarnas Mästare

Vem i arbetsgruppen är uthållig, pricksäker, snabbtänkt eller stark? Vi utlovar en utmanande och rolig aktivitet som lockar fram tävlingsmänniskan i dig.

Pris: enligt offert

Dryckesprovning

En god och lärorik stund som ger kunskap kring öl, whiskey, champagne eller vin & lakrits – ni väljer det som intresserar er.

Middag på loftet

Låt er måltid bli en minnesvärd upplevelse och ge maten en udda inramning med middag på vårt loft. En avslappnad och uppskattad atmosfär.

Trail challange

I samlad grupp ger ni er in i skogen kring herrgården för att mötas av utmaningar som sätter styrka och mod på prov. Utmaningen leds av en representant från Vital Gym i Filipstad. Perfekt för den aktiva konferensen.

Classic trail run

3-15 deltagare

Motionera i den vackra omgivningen runt herrgården tillsammans med Niklas från Vital Gym. Under en löptur får ni tips på olika tekniker och hur man kan motiveras mentalt under träningen. Turen varierar utifrån gruppens förutsättningar i tid och nivå på prestation (ca 40-60 min).

Maxtid 90 min.
Pris: 1800 kr exkl. moms.

Gym

Ta med träningskläder och nyttja vårt välutrustade gym. Ingår för samtliga av våra boende gäster.

Herrgårdsmord

Upplev Hennickehammar Herrgårds egen mordhistoria. Skådespelet äger rum under middagen i matsalen mitt bland alla gäster, vilket bidrar till både spänning och underhållning. Något för er som uppskattar händelserika och spännande tillställningar.

Låna båt & kanot

Passa på att låna en kanot eller båt helt kostnadsfritt under din vistelse hos oss på Hennickehammar Herrgård. Den närliggande sjön Hemtjärn är perfekt för en mysig båttur där många gäster gärna provar sin fiskelycka. Flytvästar till dig och ditt sällskap finns att låna.

Projecta

Vi samarbetar med Projecta, ett aktivitetsbolag som arbetar med humor och överraskningseffekter. De anordnar arrangemang i en mängd olika teman som bland annat värmländsk stôllighet och herrgårdsmord. Läs mer på www.projecta.se

Herrgårdsweekend på Hennickehammars Herrgård

Upplevelsemäklarna

Upplevelsemäklarna förmedlar genomtänkta och roliga upplevelser till kunder som har viljan att få sin personal att trivas, utvecklas och känna tillhörighet i företaget. Läs mer om deras olika aktiviteter: www.upplevelsemaklarna.se

Lunch i det fria

Har ni ont om tid för aktiviteter? Ät lunchen utomhus! Det passar under hela året, i sommarvärme eller uppfriskande snölandskap.

MÅ Spagrupp

Samlas i vår relaxavdelning och genomför en fot- och handkur samt en lättare ansiktsbehandling på er själva med hjälp av vår hudterapeut. Efteråt njuter ni en stund av bastu och bubbelpool. En mjuk badrock, färsk frukt och vatten ingår. För dig som vill ha en avkopplande konferensaktivitet.

90 min 425 kr/person, gäller för grupper mellan 5-10 personer

Kreativa möten

med annorlunda mötesformer

Svenska Möten har olika förslag på mötesmodeller – se mer på  Svenska Mötens webbsida

Walk and Talk

 • Lämpar sig för upp till 30 personer
 • Promenera och tänka kreativt
 • Beslutsfattande och säkerställande av beslut
 • Arbeta parvis
 • Bestämt ämne
 • 2,5 – 3 timmars promenad
 • Rapportering
 • Sammanfatta och ta beslut

Svårighetsgrad: 1 av 5

Navigator

Svenska Möten har olika förslag på mötesmodeller – se mer på Svenska Mötens webbsida

 • Skapa närvaro hos deltagarna
 • Mötesledaren arbetar utifrån Navigator
 • Skapa struktur och kvalité för mötet
 • Avsikt med mötet
 • Agenda till mötet
 • Arbetsform under mötet
 • Sammanfatta
 • Slutsats

Svårighetsgrad 2 av 5

Idéverkstad

Svenska Möten har olika förslag på mötesmodeller – se mer på Svenska Mötens webbsida
 • Lämpar sig för upp till cirka 50-70 personer
 • Utveckla relationer och gruppdynamik
 • Skapa engagemang
 • Bolla frågor
 • Be deltagarna skriva ner tankar
 • Låt alla ta del av varandras tankar kring huvudfrågorna
 • Utifrån svaren kan en handlingsplan skapas
 • Handlingsplanen ska sedan finnas på allas arbetsplats
  Svårighetsgrad 3 av 5

Svårighetsgrad: 3 av 5

Konferera i badrock

med annorlunda mötesformer

Sitt i vår relaxavdelning eller i badtunna omslutna av endast naturen. En möjlighet att samtala i en lugn och harmonisk miljö. Lämpar sig för mindre grupper upp till 10-12 personer.

För bokning av konferens ring 0590-60 85 00 eller skicka en bokningsförfrågan