En plats att bli förälskad i

Hennickehammars vackra herrgårdsbyggnad i gul träfasad ligger inbäddad i skog och vilar alldeles intill tjärnen. Här njuter du av magiska vyer i en idyllisk herrgårdsmiljö. Unna dig avkoppling och unika smakupplevelser för alla tillfällen i livet, både till vardag och fest.
Vårt mål med ditt besök är att bidra med energi till både kropp och själ samt att ditt intryck av Hennickehammars Herrgård får dig att vilja återvända hit.
Hennickehammars Herrgård är en sagolik plats för livets alla tillfällen, både till vardag och fest.

Fakta

Restaurangen

Restaurangen består av 4 rum i fil. Vi har möjlighet att ta emot upp till 100 gäster samtidigt.

Wifi

Du har fri tillgång till Wifi.

Konferens

Vi har fem konferenslokaler för sammanlagt 260 personer, samt 7 grupprum. Den största lokalen rymmer ca 100 personer i biosittning.

Elbil

Nu tillhandahåller vi laddstation för elbilar.

Vår historia

Mellan skogstjärnen Hemtjärn och Potten bildas ett omkring 20 meter högt fall, Hennickehammar. Här har det bedrivits bruksrörelse i flera seklerhttps://www.high-endrolex.com/22. Platsen ligger i ett område omgivet av ett flertal järngruvor och Hennickehyttan har anlagt silververkförädlingar av malmen.

Hammarsmeden Nils Eriksson var den första att driva bruket i Hennicke under tidigt 1600-tal, som kom att bli det mest betydande i Värmland. Så fick platsen namnet Hennickehammar. Bruket levde vidare till början av 1900-talet.

Hennickehammars Herrgård byggdes redan 1722. Brukspatron Erik Johan ”Hammern” Jansson köpte bruket med herrgården 1859. Han var ingen modern industriidkare men likväl en förgrundsfigur bland värmländska bergsmän. Han var ständigt glad, god och visade stor gästvänlighet. ”Hammern” och hans fru välkomnade både vänner och främlingar, samt bjöd på mat och dryck till alla gäster på herrgården. Sedan dess har Hennickehammars Herrgårds dörrar alltid stått öppna!

Herrgården har kommit att bli en mycket uppskattad plats för bröllop och weekendvistelser i en alldeles särskilt sagolik och naturskön miljö.