Mat & dryck i säsong och harmoni

Vår matfilosofi utgår från säsongsbetonade och dagsfärska råvaror av bästa kvalité. Vår meny är därför föränderlig och präglas av mycket kreativitet. Vi strävar ständigt efter att skapa spännande och intressanta smakkombinationer som kompletteras med utvalda drycker från vinlistan och vårt alkoholfria sortiment.

Meny À la carte

Ojämna veckor

Måndag & onsdag

Förrätt

Lax ”Sparris”
Laxpastrami serveras med sparrisemulsion, forellromsvinägrett samt färskostkräm & smörgåskrasse

Varmrätt

Kalv ”Dragon”
Kalventrecote serveras med råstekt sparris, ekmussling, skördelök, rostad kalvsky, vispat dragon- & senapssmör samt rostad svensk färskpotatis

Dessert

Pannacotta ”Rabarber”
Rabarberpannacotta serveras med kristalliserad vitchoklad, atsinakrasse samt färska jordgubbar & hallon i säsong
Fredag & lördag
Alla rätter från ojämn vecka serveras.

Tisdag & torsdag

Förrätt

Ren ”Jordärtskocka”
Rökt reninnanlår serveras med jordärtskockskräm, knippmorot, krasse vene & chips

Varmrätt

Regnbåge ”Krondill”
Bakad regnbåge serveras med smörad krondillsbuljong, dillmajonnäs, vårprimörer samt kokt svensk färskpotatis

Dessert

Citrus ”Sable”
Citruskola serveras med chokladkräm, maräng & lättvispad grädde

Jämna veckor

Måndag & onsdag

Förrätt

Löjrom ”Bottenviken”
Bottenviken-löjrom serveras med selleri royal, kavring, silverlök, krasse gräslök & fänkål

Varmrätt

Oxfile ”Basilika”
Bakad oxfilé serveras med vårprimörer, confiterad potatis, färska örter samt basilikasmörsås & madeirasky

Dessert

Choklad ”Trio”
Choklad trio- vit, mjölk- & mörk chokladterinne med hallonpuré samt saltchokladcrumble toppad med färska hallon & oxalisört
Fredag & lördag
Alla rätter från jämn vecka serveras.

Tisdag & torsdag

Förrätt

Kalv ”Tryffel”
Kalvtartar serveras med tryffelmajonnäs, äggulekräm, friterad kapris, finhackad lök & krasse

Varmrätt

Torsk ”Champagne”
Dillrimmad torskrygg serveras med sockerärtor, havssparris samt skummad champagnesås & kokt svensk färskpotatis

Dessert

Creme brulé ”Kaffe”
Creme brulè serveras på klassiskt vis med trippelbränt socker, kaffesyrup, citron & hasselnötter

Är du allergisk?

Vänligen fråga personalen om vad din mat innehåller så hjälper vi dig!

Vegetariska alternativ går även att få.

Öppettider restaurang

Lunch

Måndag – söndag 12.00-14.00
Pris 175 kr

Take Away
Dagens varmrätt
Pris 95 kr

Middag

Trerättersmeny
Måndag – torsdag 18.30-21.00
Pris 625 kr

À la carte
Fredag och lördag 18.30-21.00

För bokning ring  0590-60 85 00 eller bli kontaktad av oss

Vi rekommenderar att ringa för bordsbokning innan ditt besök. Vissa helger är hela herrgården reserverad för bröllop.

Drycker

Vi värnar om smaker i såväl mat som dryck och ser till att dessa kompletterar varandra med harmoni. Vår breda dryckeslista innehåller alternativ och karaktär från världens alla hörn, inklusive alkoholfria drycker som lyfter din smakupplevelse. Vi vill att ett besök i herrgårdens restaurang ska ge dig en helhetsupplevelse utöver det vanliga.

Restaurang med atmosfär och känsla

Den stämningsfulla känslan i vår matsal och våra salonger bjuder in till långa sittningar med härlig atmosfär. Njut av god mat, dryck och trevliga samtal på tu man hand eller i större sällskap.