Sommarens À la carte

Börjar gälla den 4 juni.
Serveras kvällstid mellan kl. 17.30-21.00

Ojämna veckor

Något att börja med…
Hälleflundra ”Carpaccio”

Carpaccio på hälleflundra, pilgrimsmussla och hummer serveras med rotfruktsmossaik, dillolja, gräddsky samt salt citron

Serveras måndag & onsdag

170:-
Älg ”Svamp”

Bakad älgentrecôte serveras med rotsellericréme, svampduxell samt friterat ris och indiankrasse

Serveras tisdag & torsdag

170:-
Något att fortsätta med…
Oxfilé ”Kantarell”

Helstekt oxfilé med sensommargrönsaker och smörstekta kantareller och madeirasky. Serveras med rostad svensk färskpotatis

Serveras måndag & onsdag

335:-
Regnbåge ”Sverige”

Halstrad regnbåge med smörad krondillsbuljong. Serveras med sauterade trädgårdsgrönsaker samt stött potatis med kräftor och räkor smaksatt med svecia

Serveras tisdag & torsdag

335:-
Något att avsluta med…
Jordgubbar ”Eton mess”

Jordgubbar med vispad grädde, jordgubbssyrup, maräng och vaniljglass toppad med mynta

Serveras måndag & onsdag

150:-
Choklad ”Trio”

Choklad trio med vaniljkokt rabarber, citronverbena samt
halloncreme

Serveras tisdag & torsdag

150:-
Kvällens utvalda ostar
Serveras med säsongens marmelad samt husåknäcke.
150:-
Praliner ifrån Sysslebäck
Välj bland kvällens utvalda chokladpraliner.
35:-/st

Jämna veckor

Något att börja med…
Löjrom ”Ört”

Smörstekt örtcrisp med vispad smetana, löjrom, plockad dill samt brynt smörpulver

Serveras måndag & onsdag

170:-
Hjort ”Svartrot”

Hjortinnanlår med svartrotschips, rotsellericréme och inkokt äpple. Toppas med finhackad schalottenlök och krasse

Serveras tisdag & torsdag

170:-
Något att fortsätta med…
Kalvfilé ”Hummer”

Kalvfilé med hummerbearnaise och sparris i säsong. Serveras
med en madeirasky och rostad svensk färskpotatis toppad med
smörgåskrasse.

Serveras måndag & onsdag

335:-
Torsk ”Palsternacka”

Torskrygg med skördade sommargrönsaker och färsk lök.
Serveras med palsternacka- och potatispuré samt en
havskräftssmörsås.

Serveras tisdag & torsdag

335:-
Något att avsluta med…
Crème brûlée ”Klassisk”

Jordgubbar med vispad grädde, jordgubbssyrup, maräng och vaniljglass toppad med mynta

Serveras måndag & onsdag

150:-
Rabarber ”Kardemumma”

Vaniljpannacotta med inkokt rabarber, färska jordgubbar,
vit chokladskum samt kardemumma crumble

Serveras tisdag & torsdag

150:-
Kvällens utvalda ostar
Serveras med säsongens marmelad samt husåknäcke.
150:-
Praliner ifrån Sysslebäck
Välj bland kvällens utvalda chokladpraliner.
35:-/st

Är du allergisk?

Vänligen fråga personalen om vad din mat innehåller så hjälper vi dig!

Vegetariska alternativ går även att få.

Öppettider restaurang

Lunch

Måndag – söndag 12.00-14.00
Pris 175 kr

Take Away
Dagens varmrätt
Pris 95 kr

Middag

Trerättersmeny
Måndag – torsdag 18.30-21.00
Pris 655 kr

À la carte
Fredag och lördag 18.30-21.00

För bokning ring  0590-60 85 00 eller bli kontaktad av oss

Vi rekommenderar att ringa för bordsbokning innan ditt besök. Vissa helger är hela herrgården reserverad för bröllop.

Drycker

Vi värnar om smaker i såväl mat som dryck och ser till att dessa kompletterar varandra med harmoni. Vår breda dryckeslista innehåller alternativ och karaktär från världens alla hörn, inklusive alkoholfria drycker som lyfter din smakupplevelse. Vi vill att ett besök i herrgårdens restaurang ska ge dig en helhetsupplevelse utöver det vanliga.

Restaurang med atmosfär och känsla

Den stämningsfulla känslan i vår matsal och våra salonger bjuder in till långa sittningar med härlig atmosfär. Njut av god mat, dryck och trevliga samtal på tu man hand eller i större sällskap.