Mat & dryck i säsong och harmoni

Vår matfilosofi utgår från säsongsbetonade och dagsfärska råvaror av bästa kvalité. Vår meny är därför föränderlig och präglas av mycket kreativitet. Vi strävar ständigt efter att skapa spännande och intressanta smakkombinationer som kompletteras med utvalda drycker från vinlistan och vårt alkoholfria sortiment.

Meny À la carte

Pris trerättersmiddag 625 kr

Ojämna veckor

Måndag & onsdag

Förrätt

Hummer ”buisqe”
Skummad hummersoppa med smörig pumpakräm, råstekt hummer, körvel samt rågflarn

Varmrätt

Oxkind ”perigord”
Oxkind med tryffelsmörpuré, råstekt blomkål, rökt sidfläsk, oxsky samt färsk riven tryffel

Dessert

Soppa ”Nypon”
Fluffigt skum på mascarpone, ljummen nyponsoppa kokt på nyponskal från Skåne, serveras med mandelbiskvier

Tisdag & torsdag

Förrätt

Chark ”coppa”
Tunt hyvlad svensk coppa serveras med Husåknäcke, aioli samt marinerade oliver

Varmrätt

Piggvar ”ninon”
Smörbakad piggvar med fänkål, sauterad shiitake, rotselleri, grönärtsås serveras med kokt potatis

Dessert

Choklad ”Irish coffe”
Chokladmoussekaka med kanderade hasselnötter, whiskeyskum, kolafudge samt espressosyrup

Lördag  & söndag

Förrätter

Hummer ”buisqe”
Skummad hummersoppa med smörig pumpakräm, råstekt hummer, körvel samt rågflarn
Öring ”Fryken”
Rimmad sotad Frykenöring med komprimerad gurka, citronemulsion, dillpulver samt grönkålschips
Chark ”coppa”
Tunt hyvlad svensk coppa serveras med Husåknäcke, aioli samt marinerade oliver

Varmrätt

Piggvar ”ninon”
Smörbakad piggvar med fänkål, sauterad shiitake, rotselleri, grönärtsås serveras med kokt potatis
Oxkind ”perigord”
Oxkind med tryffelsmörpuré, råstekt blomkål, rökt sidfläsk, oxsky samt färsk riven tryffel
Rotselleri ”Almenäs”

Rotselleri textur, créme, sotad och confiterad, smörbrynt svamp, ägg 63, spetsspenat och Almenäs tegel

Dessert

Choklad ”Irish coffe”
Chokladmoussekaka med kanderade hasselnötter, whiskeyskum, kolafudge samt espressosyrup
Soppa ”Nypon”
Fluffigt skum på mascarpone, ljummen nyponsoppa kokt på nyponskal från Skåne, serveras med mandelbiskvier
Utvalda ostar
Kvällens utvalda ostar med säsongens marmelad serveras med Husåknäcke

Praliner

Praliner ifrån Sysslebäck
Kvällens smaker

Jämna veckor

Måndag & onsdag

Förrätt

Löjrom ”Bottenviken”
Syrad grädde, smörstekt kavring, isad silverlök, gräslök Löjrom från Bottenviken samt brynt smör och dill

Varmrätt

Kalv ”Piemonte”

Hällstekt kalventrecote med gräddkokad skogsvamp, potatiskaka pepparsky och svartkål

Dessert

Äpple ”vinter”
Smör och kanel bakat äpple med rostade hasselnötter vanilj och champagne sabayonne

Tisdag & torsdag

Förrätt

Soppa ”grönkål”
Skummad grönkålssoppa med svensk lufttorkad karré, tunt hyvlad fänkål samt krasse

Varmrätt

Röding ”svecia”
Smörstekt rödingfilé med mandelpotatis, sveciaost, sauterad kål, karamellisserad vitvinssås, regnbågsrom, dill

Dessert

Paj ”Manjari”
Mördegspaj med chokladganasche samt brynt gräddglass rårörda björnbär & atsinakrasse

Lördag  & söndag

Förrätter

Löjrom ”Bottenviken”
Syrad grädde, smörstekt kavring, isad silverlök, gräslök Löjrom från Bottenviken samt brynt smör och dill
Soppa ”grönkål”
Skummad grönkålssoppa med svensk lufttorkad karré, tunt hyvlad fänkål samt krasse
Ost ”tallegio”
Bakad tallegio på brioche tryffelhonung samt färsk riven tryffel

Varmrätt

Kalv ”Piemonte”

Hällstekt kalventrecote med gräddkokad skogsvamp potatiskaka pepparsky och svartkål

Röding ”svecia”
Smörstekt rödingfilé med mandelpotatis, sveciaost, sauterad kål, karamellisserad vitvinssås, regnbågsrom, dill
Svamprisotto

Stekt pärllök, skogssvamp, fänkål, hasselnöt och persilja i krämig risotto

Dessert

Paj ”Manjari”
Mördegspaj med chokladganasche samt brynt gräddglass rårörda björnbär & atsinakrasse
Äpple ”vinter”
Smör och kanel bakat äpple med rostade hasselnötter vanilj och champagne sabayonne
Utvalda ostar
Kvällens utvalda ostar med säsongens marmelad serveras med Husåknäcke

Praliner

Praliner från Sysslebäck

Är du allergisk?

Vänligen fråga personalen om vad din mat innehåller så hjälper vi dig!

Lunch

Måndag – söndag kl. 12.00-14.00

Alternativ 1

Dagens soppa med hembakat bröd
Varmrätt (kött eller fisk alt.)
Dessert och kaffe i salongen
175 kr per person

Alternativ 2

Sallad, bröd och smör
Varmrätt (kött eller fisk alt.)
Dessert och kaffe i salongen

Alternativ 3

Take Away
Dagens varmrätt
85 kr

Öppettider restaurang

Frukostbuffé

Måndag – fredag 07.00-09.00
Lördag – söndag 08.00-10.00
Pris: 145 kr

Lunchbuffé

Måndag – söndag 12.00-14.00

(Undantag lördagar och vissa söndagar under december och november månad)

Pris: 195 kr

Middag

Trerättersmeny Pris: 625 kr
Måndag – torsdag 18.30-21.00
À la carte
Fredag och lördag 18.30-21.00

För bokning ring  0590-60 85 00 eller bli kontaktad av oss

Vi rekommenderar att ringa för bordsbokning innan ditt besök. Vissa helger är hela herrgården reserverad för bröllop.

Drycker

Vi värnar om smaker i såväl mat som dryck och ser till att dessa kompletterar varandra med harmoni. Vår breda dryckeslista innehåller alternativ och karaktär från världens alla hörn, inklusive alkoholfria drycker som lyfter din smakupplevelse. Vi vill att ett besök i herrgårdens restaurang ska ge dig en helhetsupplevelse utöver det vanliga.

Restaurang med atmosfär och känsla

Den stämningsfulla känslan i vår matsal och våra salonger bjuder in till långa sittningar med härlig atmosfär. Njut av god mat, dryck och trevliga samtal på tu man hand eller i större sällskap.